Dental implant expert

Cena zubnih implanta – Detaljno objašnjenje

Cena zubnih implanta - Dental implant expert

Zubni implanti - cene

Kada se zainteresovani pacijent odlučuje da nedostatak zuba reši ugradnjom implantata, najpre bi trebalo da se informiše koje reference ima dentalni implantolog, poseduje li specijalizaciju iz oralne ili maksilofacijalne hirurgije, koliko godina iskustva ima. Takođe, koliko je implantata ugradio, koju vrstu implantata ugrađuje i na kraju transparentno i detaljno koja je cena zubnih implanta i koliko košta kompletan protetski rad.

Zubni implantati zahtevaju ozbiljan protetski rad i iskustvo da bi rezultat bio zaista dobar. Da bi bilo što jasnije koliko košta ugradnja implantata i protetski rad na njima, navešćemo najčešće konkretne primere.

Napominjem da u poliklinici DENTAL IMPLANT EXPERT ugrađujemo samo zubne implante vrhunskog kvaliteta najpoznatijih svetskih firmi Nobel Biocare (Apha Bio) i Straumann (Neodent).

PRIMERI

Nedostatak jednog zuba

Ako je potrebno nadoknaditi nedostatak jednog zuba implantom Alpha Bio i jednom metalokeramičkom krunicom kompletan rad bi koštao 550 eura. Ako bi se ugrađivao Straumann ili Nobel Biocare zubni implant – cena za kompletan rad bi iznosila 900 eura.

Nedostatak 3 zuba

Da bi se nadoknadio nedostatak tri zuba potrebno je ugraditi dva implanta Apha Bio i na njima zašrafiti metalokeramički most od tri člana što bi ukupno koštalo 1300 eura.

Ako bi se za isti ovaj rad ugradili zubni implanti Nobel Biocare ili Straumann cena bi iznosila 1800 eura.

Cena zubnih implanta - Dental implant expert

Ugrađena 2 implanta i postavljen most od 3 metalokeramička zuba

Nedostatak svih zuba u vilici

Ukoliko u vilici nedostaju svi zubi, postoji više mogućnosti protetskog rešavanja bezubosti na zubnim implantima.

Mi ćemo ovde predstaviti najčešće slučajeve.

Cena zubnih implanta - Rešenje na dva implanta

Totalna bezubost, bilo u gornjoj ili donjoj vilici, može se rešiti ugradnjom dva implanta i protezom, koja se čvrsto drži za implante.

Zubni implanti mogu biti povezani nerđajućom metalnom prečkom sa kojom se proteza spaja, ili se proteza povezuje specijalnim drikerima za implante.

Ako se proteza fiksira na dva zubna implanta preko prečke i elastičnim jahačima koji se drže za prečku cena takvog rada je 1500 eura.

Ako je proteza fiksirana drikerima za implante cena je 1900 eura.

Cena zubnih implanta - Dental implant expert

Ugrađena 2 implanta sa drikerima za koje se kači proteza

Cena zubnih implanta - Rešenje na četiri implanta (ALL on 4)

Rešenje totalne bezubosti na četiri implanta (all on 4) je danas često primenjivano kako u gornjoj tako i u donjoj vilici. Ugradnja četiri zubna implanta u gornjoj vilici indikovana je kada ispod sinusa nema dovoljno kosti. Postavljanjem krajnja dva implanta ukoso izbegava se povreda sinusa. Istom metodom u donjoj vilici postavljanjem krajnja dva zubna implanta ukoso izbegava se povreda donjeg viličnog živca. Na ovako ugrađena četiri implanta moguće je postaviti fiksni protetski rad koji je za implante pričvršćen šrafovima. Zubni implanti su složeni i može ih po potrebi samo implantolog u ordinaciji skidati.
Cena All on 6 zubnih implanta - Dental implant expert

Šema all on 4 u gornjoj i donjoj vilici

Cena definitivnog protetskog zbrinjavanja bezube vilice na Alpha Bio implantima, sa akrilatnim fiksnim mostom, košta 2600 eura.

Ukoliko se odmah po ugradnji implantata postavljaju i privremeni zubi koji se nose tri meseca do izrade stalnih oni koštaju dodatnih 800 eura.

Cena istog ovakvog definitivnog protetskog rada na Nobel Biocare ili Straumann implantima košta 3600 eura.

Ako se pravi i privremeni most koji se nosi tri do četiri meseca do postavljanja definitivnih zuba dodatno njegova cena je 800 eura.

Ugrađena 4 implanta - Dental implant expert

Rtg snimak – ugrađena 4 implanta u donjoj vilici

Cena zubnih implanta - Rešenje na šest implantata (ALL on 6)

Ugradnjom šest implantata u bezubu vilicu moguće je na implantima postaviti most kao fiksni protetski rad. Most koji je pričvršćen šrafovima za zubne implante.

Ovde ističemo da u poliklinici DENTAL IMPLANT EXPERT u 99% slučajeva, nedostatak kosti i najteže situacije uspešno rešavamo. U mogućnosti smo skoro svaku totalnu bezubost da rešimo ugradnjom šest ili osam implantata.

Cena akrilatnog fiksnog mosta ojačanog metalom koji se ne vidi je 3300 eura.

Cena fiksnog bezmetalnog CIRKONSKOG mosta od dvanaest zuba, na šest Alpha Bio implantata košta 4700 eura.

Ako je potrebno na šest implantata postaviti most sa dogradnjom nedostajuće gingive cena je 4700 eura.

Cena istog takvog mosta na Nobel Biocare ili Straumann implantima  košta 6600 eura.

All on 6 cena - Dental implant expert

Metalokeramički most na 6 implantata

Ukoliko ste zainteresovani za rešavanje nedostatka zuba, moderni zubni implanti Alpha Bio, Straumann ili Nobel Biocare  su odlično rešenje. Pacijente očekuje stručan i ljubazan tim koji u najkraćem roku rešava vaše stomatološke probleme.

ZAŠTO SE PACIJENTI ODLUČUJU ZA NAŠ IMPLANTOLOŠKI TIM?

  1. Imamo više od tri decenije iskustva u implantologiji.
  2. Posedujemo višegodišnje internacionalno iskustvo, radili smo u Nemačkoj, Austriji i Engleskoj.
  3. Ugradili smo više od 5500 implantata.
  4. Lider našeg tima profesor Zoran Stajčić je poznati i priznati svetski implantolog. Napisao je značajnu knjigu o komplikacijama u implantologiji, koja je štampana na engleskom jeziku, a preveli su je i Kinezi na kineski jezik i štampali u velikom tiražu.
  5. U našem timu rade tri implantologa. Pored profesora Zorana Stajčića, specijaliste oralne i maksilofacijalne hirurgije, tu su i dr Zvonko Ostojić i dr Marko Rodić specijalisti oralne hirurgije.
  6. Specijalizovani smo za rešavanje svih komplikacija na implantima.
  7. Rutinski rešavamo sve nedostatke kosti u vilicama.
  8. Po potrebi ugrađujemo implante i izvodimo ostale intervencije iz oblasti oralne i maksilofacijalne hirurgije u opštoj anesteziji.
  9. Ugrađujemo samo implante vrhunskog kvaliteta, najpoznatijih firmi Nobel Biocare (Alpha Bio) i Straumann.
  10. Jedini smo privatni centar koji ortodontsko hirurškim metodama otklanja najteže malformacije (nepravilnosti) kostiju vilica i zuba.
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Telegram
Print

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian