Dental implant expert

ALL on 4

Zakažite besplatan pregled

Šta je to ALL ON 4?

All on 4 je metoda ugradnje četiri implantata u bezubu vilicu, od kojih su srednja dva vertikalno ugrađena, a krajnja dva postavljena ukoso, pod uglom od 45 stepeni. Na tako ugrađena četiri implanta šrafi se fiksni protetski rad od dvanaest zuba.

All on 4 implanti

Šematski prikaz ugrađenih implanata metodom All on 4

Kada je indikovana metoda ALL ON 4 u gornjoj a kada u donjoj vilici?

Gornja vilica

Ovaj postupak ugradnje implantata indikovan je u gornjoj vilici kod nedovoljne visine kosti ispod sinusne šupljine, koji nastaje kada su zubi ispod sinusa duže vreme izvađeni ili su zahvaćeni većim stepenom parodontopatije pa se moraju izvaditi.

Kada u gornjoj bezuboj vilici postoji dovoljna širina, a ne postoji dovoljna visina kosti na mestu premolara, implantati se tada ovom metodom ugrađuju ukoso prema nosnoj šupljini pod uglom od 45 stepeni.

Na taj se način izbegava povreda gornjoviličnog sinusa.

Središnja dva implantata se ugrađuju vertikalno i oni su obično nešto kraći kako ne bi povredili nosnu šupljinu.

Na ovako ugrađene implante moguće je postaviti protetski fiksni rad od dvanaest zuba.

All on 4 gornja vilica rendgen

Rendgenski snimak ugrađenih implanata u gornjoj vilici

Donja vilica

U donjoj vilici je takođe indikovana metoda ugradnje All on 4 ako na mestu premolara ima dovoljne širine kosti a nema potrebnu visinu.
Kada se bočni zubi u donjoj vilici izvade iznad donjoviličnog živca a na njihovo mesto se ne postave implanti u dužem vremenskom periodu, dolazi do resorpcije (smanjenja) kosti.
Drugi način smanjenja kosti iznad donjoviličnog živca je kada su zubi zahvaćeni većim stepenom parodontopatije pa se kost zbog infekcije oko njih “istopi”.
U tim slučajevima visina kosti iznad donjoviličnog živca bude toliko smanjena da se implanti ne mogu ugraditi vertikalno jer bi se živac povredio ili presekao što bi izazvalo utrnulost tog dela vilice.
U ovakvim situacijama može se primeniti metoda All on 4.
Ugradnjom krajnja dva implanta pod uglom od 45 stepeni izbegava se povreda donjoviličnog živca. Ugradnja srednja dva implantata nije problematična jer u tom delu vilice nema struktura u kosti koje bi se mogle povrediti.
Kao i u gornjoj vilici i u donjoj je moguće na ovako ugrađena četiri implanta postaviti fiksni protetski rad od dvanaest zuba.

All on 4 donja vilica rendgen

Rendgenski snimak ugrađenih implanata u donjoj vilici

Koje su prednosti ALL ON 4 metode?

 1. Niža cena ugradnje nego drugim metodama
 2. U gornjoj vilici se izbegava metoda sinus lifta
 3. U donjoj vilici se izbegava pomeranje donjoviličnog živca ili nadogradnja kosti
 4. Može se postaviti fiksni protetski rad od 12 zuba
 5. Dobijaju se privremeni zubi za nekoliko dana
 6. Postiže se dobra funkcionalnost zuba
 7. Dobar estetski efekat protetskog rada
 8. Intervencija jednostavna i potpuno bezbolna

Kako od bezube vilice do fiksnog protetskog rada od 12 zuba u 5 koraka?

Prvi korak - KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte preko Viber-a, WhatsApp-a na broj +381 69 2200 400 ili pošaljte e-mail na: orddentalimplantexpert@gmail.com

Ako posjedujete snimak vaših vilica, molimo vas da nam ga pošaljete putem e-pošte ili Viber-a, te ćemo vam brzo odgovoriti s preporukama za najbolje rješenje u vašem slučaju. Ako nemate snimak ili ga ne možete napraviti, mi ćemo ga izraditi prilikom vaše posjete.

Drugi korak- KONSULTACIJE SA EKSPERTIMA

Prilikom vaše posete na zakazan termin u našu prijemnu ordinaciju, nakon pregleda oralnog zdravlja, sprovodimo temeljnu kompjutersku analizu vašeg 3D snimka.

Zatim vam pružamo detaljan uvid u stanje vaših vilica, prateći to sa sveobuhvatnim objašnjenjem o preporučenim protetskim rešenjima za vaš specifičan slučaj, kao i kompletnim postupkom ugradnje implantata.

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća vezanih za celi proces, trajanje do postizanja konačnog rezultata, visinu troškova i načine plaćanja, obezbedićemo vam jasne odgovore na sva vaša pitanja.

Treći korak - UGRADNJA IMPLANTATA All on 4

Ako ste odlučili da se oslonite na stručnost našeg tima implantologa, istog dana ćemo ugraditi implantate na precizno određenim mestima u vilici, prema rezultatima kompjuterske analize, i uzećemo otisak za izradu privremenih zuba.

Četvrti korak - PREDAJA PRIVREMENIH ZUBA

Nakon pet dana, vršimo probu privremenih zuba. Ukoliko je potrebno bilo kakvo prilagođavanje, sprovodimo korekcije, a zatim pristupamo fiksiranju zuba na implantate koje smo prethodno ugradili.

Peti korak - IZRADA DEFINITIVNIH ZUBA

Nakon tri meseca, izrađujemo otisak za trajne zube. Kada završimo izradu mosta, vršimo probu u ustima. Ako je potrebna ikakva korekcija u vezi sa oblikom ili bojom zuba, prilagođavamo ih. Konačno, kada i pacijent potvrdi zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću zuba, fiksiramo protetski rad na zubne implantate.

Koje vrste stalnih zuba se mogu postaviti na četiri implanta?

Na All on 4 ugrađenim implantima moguće je postaviti akrilatni most ojačan u sredini metalom koji se ne vidi da bi sprečio pucanje mosta. Ovaj most se šrafi za implante i čvrsto stoji u ustima i poznat je kao Toronto bridž

U slučaju bilo kakve potrebe ovaj most stomatolog može lako odšrafiti i izvaditi iz usta.

Most je lagan i estetski izgleda lepo.

Druga mogućnost izrade mosta na četiri implanta su cirkonijum zubi na BioHpp konstrukciji.
Ovaj protetski rad je vrlo lagan i izrađuje se kompjuterski na CNC mašini jer zahteva veliku preciznost.
Svaki cirkonski zub se posebno izrađuje i postavlja na BioHpp konsrukciju koja se šrafi na implante.

Cena ALL on 4 implanata

Ugradnja 4 implantata Alpha bio1.400 eura
Privremeni protetski rad (ako se radi)800 eura
Definitivni protetski rad od 12 akrilatnih zuba1.200 eura
Kompletna All on 4 cena3.400 eura

Cena kompletnog rada All on 4 na Straumann implantima kostala bi 4100 eura.

Besplatan smeštaj

Za obimnije implantološko-protetske procedure pružamo besplatni smeštaj i transfer od aerodroma pri dolasku i do aerodroma pri povratku. Smeštaj je osiguran u našim potpuno opremljenim apartmanima smeštenim u centru grada, u ulici Topličin venac blizu hotela Palas i u ulici Svetog Save, u blizini hotela Slavija Lux.

Način plaćanja

Plaćanje se vrši iz dva dela:
Prvi deo se plaća po ugradnji implanata.
Drugi deo se plaća po završetku definitivnog protetskog rada.

ZAŠTO SE PACIJENTI ODLUČUJU ZA NAŠ IMPLANTOLOŠKI TIM?

 1. Imamo više od tri decenije iskustva u implantologiji.
 2. Posedujemo višegodišnje internacionalno iskustvo, radili smo u Nemačkoj, Austriji i Engleskoj.
 3. Ugradili smo više od 5500 implantata.
 4. Lider našeg tima profesor Zoran Stajčić je poznati i priznati svetski implantolog. Napisao je značajnu knjigu o komplikacijama u implantologiji, koja je štampana na engleskom jeziku, a preveli su je i Kinezi na kineski jezik i štampali u velikom tiražu.
 5. U našem timu rade tri implantologa. Pored profesora Zorana Stajčića, specijaliste oralne i maksilofacijalne hirurgije, tu su i dr Zvonko Ostojić i dr Marko Rodić specijalisti oralne hirurgije.
 6. Specijalizovani smo za rešavanje svih komplikacija na implantima.
 7. Rutinski rešavamo sve nedostatke kosti u vilicama.
 8. Po potrebi ugrađujemo implante i izvodimo ostale intervencije iz oblasti oralne i maksilofacijalne hirurgije u opštoj anesteziji.
 9. Ugrađujemo samo implante vrhunskog kvaliteta, najpoznatijih firmi Nobel Biocare (Alpha Bio) i Straumann.
 10. Jedini smo privatni centar koji ortodontsko hirurškim metodama otklanja najteže malformacije (nepravilnosti) kostiju vilica i zuba.

Treba Vam savet, zakažite termin za besplatne konsultacije

sr_RSSerbian