Dental implant expert

Implantologija

Zakažite besplatan pregled

Za nas nema nereševih slučajeva!

Kako mi rešavamo najteže nedostatke kosti zarad ugradnje implantata.

Ako vam je bilo gde u svetu rečeno da se kod vas uopšte ne mogu ugraditi implanti ili da je njihova ugradnja nemoguća posle komplikacija na implantima, već se problem mora rešiti protezama, proverite da li to možemo mi rešiti na našoj poliklinici.

Navodimo neke od težih implantoloških slučajeva, za koje će vam u većini ordinacija reći da je nemoguće ugraditi implante, a koji su u našem centru već dugi niz godina najobičnija rutina.

1. Ukoliko vam je kazano da nemate dovoljno vilične kosti za ugradnju implanata, mi u našem implantološkom centru najpre, na osnovu kompjuterskog 3D-snimka, određujemo najpovoljnija mesta za ugradnju implanata.

Zatim, prema stanju u ustima, odlučujemo kojom metodom ćemo nadoknaditi nedostatak kosti.

  1. Pri ugradnji implanata, koštane nedostatke najčešće ispunjavamo dodavanjem veštačke kosti i faktorima rasta.
  2. Nekada nedostatak kosti nadoknađujemo dodavanjem vaše kosti pomešane sa faktorima rasta. Preko veštačke ili vaše kosti postavljamo specijalnu membranu koja osigurava stvaranje nove kosti na mestu koštanog nedostatka i ugrađenog implanta.

Ovu metodu smo u našem dugogodišnjem implantološkom radu uspešno primenili više stotina puta, tako da je to u našem centru postala rutinska intervencija.

2. Ako vam je saopšteno da vam je vilična kost dovoljno visoka, ali da je tanka za ugradnju implanta, mi u Dental Centru Expert takve slučajeve s uspehom rešavamo takozvanom metodom KOŠTANE PLATFORME, čiji je tvorac prof. dr Zoran Stajčić.

Kod ove metode se pri ugradnji implanta dodaje veštačka kost i rez se ušiva posebnom tehnikom koja isključuje komplikacije.

Drugi način kojim se kod tanke vilične kosti može ugraditi implant jeste proširenje kosti posebnom tehnikom upotrebom piezzo-instrumenta.

Primenom jedne od ove dve metode, pacijentima u našem implantološkom centru štedimo i vreme i novac. Jer, umesto tokom više dolazaka, sve završavamo u jednoj intervenciji.

3. Rečeno vam je da ispod sinusa imate kost debljine samo milimetar i da je tu nemoguće ugraditi implant ili da se prvo mora uraditi sinus-lift, dodati veštačka kost, pa čekati više meseci za ugradnju implanta.

Kao i druge, gore navedene slučajeve, i ovakve uspešno i rutinski rešavamo u jednoj poseti našem centru za implantologiju.

To činimo na sledeći način: ugrađujemo implant, dodajemo veštačku kost sa faktorima rasta i dodatu kost prekrivamo specijalnom membranom koja osigurava stvaranje nove kosti i uspešnost cele intervencije.

4. Ukoliko ste želeli da ugradite implant, a na osnovu 3D-snimka je konstatovano da u sinusu imate cistu i nedovoljno kosti ispod sinusa, uglavnom se predlaže da se prvo operativno otkloni cista, pa za nekoliko meseci uradi sinus-lift. Potom da se za nekoliko meseci ugrade implanti.

U našem implantološkom centru, metodom TRI U JEDAN, čiji je autor prof. dr Zoran Stajčić, u jednoj poseti se uklanja cista, ugrađuje implant, vestačka kost sa faktorima rasta i zaštitna resorbujuća membrana.

5. Saznali ste da vam je kost tanka i da imate dovoljno visine grebena. Za vas je rešenje proširenje uzane vilične kosti primenom piezzo-električne tehnologije.
6. Analizom radiografije, konstatovano je da je donjovilični živac blizu kosti i da je ugradnja implanta veoma otežana, skoro nemoguća. U našoj poliklinici, rutinski, primenjujemo proceduru pomeranja donjoviličnog živca (lateralizacija ili transpozicija n. alveolaris inferior) i u, istom aktu, ugrađujemo implante.
7. Na kraju, pomenućemo i najkomplikovaniju varijantu: ako ne postoji gotovo nimalo kosti i obavešteni ste da se kod vas uopšte ne mogu ugraditi implanti, a vi ste odlučni da se rešite totalnih proteza.

U dogovoru sa vama, prof. dr Zoran Stajčić u opštoj anesteziji vrši augmentaciju (nadogradnju kosti vilice) uzimajući kost sa vašeg bedra ili poglavine i tako stvara uslove za normalnu ugradnju implanta.

Napominjemo da ovu intervenciju može izvoditi samo specijalista maksilofacijalne hirurgije, a u našem timu to je prof. dr Zoran Stajčić. Osim toga, profesor Stajčić poseduje doktorat upravo iz ove oblasti.

Ostali članovi našeg tima kod ove intervencije samo asistiraju.

Zakažite besplatan pregled

Pošaljite upit

Komplikacije na ugrađenim implantima

Implantološke komplikacije mogu biti:

  1. biološke (vezane za upalu desni i resorpciju kosti oko implanata);
  2. mehaničke (vezane za same implante, suprastrukture, krune, mostove ili proteze na implantima).

Rešavanje problema na ugrađenim implantima na poliklinici Dental Implant Expert

Upala desni (periimplantitis)

Upalu desni oko implanta treba ozbiljno shvatiti i hitno reagovati. Ako se zbrine na samom početku, periimplantitis ne ostavlja posledice. I to je najbolji momenat za sprečavanje težih komplikacija. Ukoliko se ne reaguje pravovremeno, komplikacija koja najčešće nastaje jeste razgradnja kosti, koja neminovno vodi gubitku implanta.

Na našoj poliklinici, periimplantitis lečimo na najsavremeniji način: primenom fotodinamičke laserske terapije desni.

Vidljivost metala implanta iznad desni

Vidljivost tela implanta iznad desni je siguran znak resorpcije (gubitka) kosti oko implanta. Tada bi takođe trebalo reagovati na vreme u cilju sprečavanja upale desni i daljeg gubitka kosti.

U ovakvim slučajevima primenjujemo tzv. implantoplastiku. Ona podrazumeva sledeće postupke: hrapava površina implanta (koja sadrži bakterije – izazivače upale desni), zaravni se i tretira fotodinamičkim laserskim postupkom.

Ovo se najčešće primenjuje u neestetskoj zoni, u predelu kutnjaka.

Slučajevi kada se implant mora izvaditi

Nažalost, postoje stanja kosti i desni kada se implant mora izvaditi. Implanti se takođe moraju izvaditi ako su napukli, polomljeni ili oštećeni.

Specijalisti poliklinike Dental Implant Expert su prvi u svetu objavili kako se najlakše mogu vaditi implanti i na istom mestu istovremeno ugraditi drugi.

Ova metoda je vrlo zahtevna i potrebno je veliko iskustvo, izuzetno znanje i ogromna spretnost specijaliste implantologije.

Zahvaljujući ovoj našoj metodi, veliki broj pacijenata nam se sam obraća ili biva poslat od kolega iz drugih ordinacija kako bismo rešili i slučajeve najgorih implantoloških komplikacija.

Pošaljite upit
sr_RSSerbian