Dental implant expert

Zubni implantati od 350eur

Mi ne pričamo prazne priče!

Odlučite se za najstručniji tim implantologa u regionu.

Stučni tim Dental Implan Expert poliklinike ima više od tri decenije iskustva u ugradnji zubnih implantata. Uradjeno je preko 5500 intervencija. Naš tim predvodi svetski poznat implantolog dr. Stajčić. Pored profesora Stajčića, koji je specijalista oralne i maksilofacijalne hirurgije, Dr Ostojić i Dr Rodić su specijalisti oralne hirurgije.

Specijalizovani smo za rešavanje svih vrsta komplikacija na implantima. Rutinski rešavamo sve nedostatke kosti u vilicama. Po potrebi ugrađujemo implante i ostale oralnohirurške intervencije u opštoj anesteziji.

Ugrađujemo samo implante vrhunskog kvaliteta Nobel Biocare (Alpha Bio) i Straumann.

Treba Vam savet, zakažite termin za besplatne konsultacije

Upoznajte naš tim

naš tim dental implant expert 1

Prof. dr Zoran Stajčić

naš tim dental implant expert 2

Dr Zvonko Ostojić

naš tim dental implant expert 3

Dr Marko Rodić

naš tim dental implant expert 4

Prof. dr Budimir Mileusnić

naš tim dental implant expert 5

Dr Milan Ranković

U pet koraka do savršenog osmeha!

Prvi koraka

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte preko Viber-a, WhatsApp-a na broj +381 69 2200 400 ili pošaljte e-mail na: orddentalimplantexpert @gmail.com

Ukoliko imate snimak vaših vilica pošaljite nam ga mejlom ili na Viber i mi ćemo Vam brzo odgovoriti šta je po našem mišljenju najbolje rešenje u Vašem slučaju.

Ukoloko nemate snimak i ne možete ga napraviti, uradićemo ga mi kad dođete kod nas.

Drugi korak

KONSULTACIJE

Kada dođete na zakazan termin kod nas u prijemnu ordinaciju, posle pregleda stanja u ustima, prelazimo na detaljnu kompjutersku analizu Vašeg 3D snimka.

Zatim Vas upoznajemo sa stanjem Vaših viličnih kostiju i dajemo Vam detaljno objašnjenje koje protetsko rešenje bi bilo najbolje u Vašem slučaju, kao i ceo postupak ugradnje implantata.

Treći korak

UGRADNJA IMPLANTATA

Ako ste odlučili da poverenje ukažete našem timu implantologa, istog dana ugrađujemo implante na mestima u vilici koja smo odredili kompjuterskom analizom i uzimamo otisak za izradu privremenih zuba.

Četvriti korak

PREDAJA PRIVREMENIH ZUBA

Posle pet dana probamo privremene zube i ako je nešto potrebno korigujemo i zatim šrafimo zube na ugrađene implantate.

Peti korak

IZRADA DEFINITIVNIH ZUBA

Posle tri meseca uzimamo otisak za definitivne zube. Kada su zubi gotovi most probamo u ustima, ako je potrebna bilo kakva korekcija, što se tiče forme i boje zuba, to korigujemo. Na kraju kada i pacijent kaže da je zadovoljan sa izgledom i funkcionalnošću zuba, protetski rad šrafimo na implantate.

Treba Vam savet, zakažite termin za besplatne konsultacije

Česta pitanja - FAQ

Implant je titanijumski zavrtanj (ređe cilindar) koji se ugrađuje u viličnu kost kako bi nadomestio koren izgubljenog zuba ili više njih.

Posle pravljenja reza na desnima i pristupanja viličnoj kosti, implant se specijalnim instrumentom šrafi u posebno pripremljeno ležište. Nakon toga se na njega postavlja suprastruktura, koji služi kao spona između implanta i krunice.

Pre početka ugradnje implanta, daje se lokalna anestezija i sam operativni tok je potpuno bezbolan.

Pre ugradnje implan(a)ta, preporučuje se izrada ortopantomografskog snimka, kao i 3D-snimka vilice, na osnovu kojih će se precizno dijagnostikovati stanje i odrediti najbolji vid implantološke terapije.

Apsolutno NE! Zahvaljujući lokalnoj anesteziji ili (na zahtev pacijenta) analgosedaciji, odnosno opštoj anesteziji, ugradnja implanata je bezbolna procedura.

Relativne kontraindikacije koje mogu biti prepreka za ugradnju implanata su sledeće:

  • dijabetes (šećerna bolest);
  • hemioterapija i zračenje posle tumora;
  • uznapredovala osteoporoza;
  • ekstremno slaba oralna higijena i dr.

Na inicijalnom pregledu, specijalisti naše poliklinike će dijagnostikovati stanje i utvrditi da li je pacijent pogodan kandidat za implantološki zahvat.

Ljudski organizam ne odbacuje implant kao strano telo, već ga prihvata kao deo svog tkiva i sjedinjuje se s njim. Međutim, postoji rizik od nastanka upale mekih tkiva oko implanta, kao i kosti u koju je ugrađen.

Iskusni implantolozi poliklinike Dental Implant Expert upozoriće pacijenta na faktore rizika i preduzeti sve mere da do toga ne dođe.

Odgovor na ovo pitanje je negativan. Kada naši specijalisti oralne hirurgije i implantologije sagledaju stanje preostalih zuba, određuju najadekvatniju protetsku rehabilitaciju: most ili implant(e).

U mnogim slučajevima je moguće istog dana izvršiti ugradnju implanta i postavljanje privremene krunice.

Srastanje implanta sa viličnom kosti (osteointegracija) traje 1,5–6 meseci, u zavisnosti od kvaliteta kosti i vrste implanta koji se ugrađuje. Definitivna kruna se postavlja po obavljenoj osteointegraciji, što se proverava ISQ testom (koeficijent stabilnosti implanta).

U ređim slučajevima je moguće postaviti privremenu krunu na ugrađeni implant. U slučaju postupka all-on-4, na implante se postavlja privremena proteza, koja služi tri meseca. Potom se izrađuje definitivna fiksna proteza.

Kada su ispunjeni svi uslovi za implantološku intervenciju, ugradnja jednog implanta ne traje dugo – obično od pola sata do sat i po.

U potpuno bezube vilice se ugrađuje 6–8 implanata, koji mogu nositi 12, odnosno 14 krunica. Postupak all-on-4 (svi zubi na četiri implanta) podrazumeva ugradnju 4 implanta i postavljanje najpre privremene, a kasnije i trajne proteze.

Pacijentima su na raspologanju sledeće protetske nadoknade na implantima:

  • krune (metalokeramičke ili cirkon-keramičke);
  • mostovi;
  • proteze.
Odgovor na ovo pitanje je pozitivan. Pacijenti kod kojih se posle 3D-snimka utvrdi da je količina vilične kosti deficitarna, izvodi se nadogradnja koštanim transplantom. Na taj način se stvara uslov za ugradnju implanta.

U slučaju spuštenog poda sinusa, vrši se njegovo podizanje (zahvat poznat kao sinus-lift). Time se otklanja rizik od prodora implanta u sinusnu šupljinu, odnosno omogućava se bezbedna implantološka intervencija.

Specijalisti poliklinike Dental Implant Expert imaju ogromnog iskustva sa ovakvim slučajevima, kada izvode transpoziciju, odnosno lateralizaciju donjoviličnog nerva (živca). Sve sa ciljem bezbedne i efikasne implantološke ugradnje.

Implante bi trebalo redovno i temeljno održavati, baš kao i prirodne zube. Ipak, za njihovu higijenu potrebno je, osim obične četkice, koristiti i specijalni konac, interdentalne četkice i aparat Waterpik (voterpik).

Ovaj uređaj se koristi u kućnim uslovima i, izbacivanjem mlaza vode pod pritiskom, vrlo precizno čisti implante i područje oko njih.

Ako se valjano održavaju i kontrolišu na redovnim stomatološkim pregledima, implanti mogu trajati praktično celog života.

Ukoliko dođe do gubitka implanta (zbog periimplantitisa ili zbog drugih problema koji se ne mogu rešiti), naši specijalisti će implant izvaditi specijalnim instrumentima. Zatim će sanirati kost, nadomestiti je veštačkom kosti i na isto mesto postaviti novi implant. Ponekad je moguće postaviti drugi implant na mesto izvađenog implanta.

Lokacije naših poliklinika:

Treba Vam savet, zakažite termin za besplatne konsultacije

sr_RSSerbian