Dental implant expert

Ugradnja implanata All on 6 metodom

Ugradnja implanata All on 6 metodom

Šta je All on 6 metoda? Ugradnja implanata All on 6 metodom je najbolji način rešavanja bezubosti u jednoj vilici i predstavlja zlatni standard koji se u našoj klinici Dental Implant Expert  toplo preporučuje pacijentima kao najbolje protetsko rešenje.

Koje su prednosti All on 6 metode ugradnje implanata?

Kada se kaže All on 6, misli se na ugradnju šest implanata u bezubu vilicu na koje se postavlja fiksni most. Most može biti urađen od akrilata , metalokeramike ili cirkon keramike.

Ovom metodom,implanti se ravnomerno raspoređuju, tako da se na njima može postaviti most od dvanaest zuba. Poslednji zubi u mostu postavljaju se na krajnim implantima, koji se ugrađuju na mestu prvog molara.

Na ovaj način nema visećih zuba kao kod metode All on 4 i izbegnuto je dodatno opterećenje krajnih implanata.

Pritisak žvakanja prenosi se ravnomerno na celu vilicu,a implanti trpe manji pritisak prilikom žvakanja.Samim tim imaju bolju prognozu dugovečnosti.

U Dental Implant Expert klinici u osamdeset posto slučajeva kad je u pitanju totalna bezubost vilice ugrađujemo šest implanata,a  kada je potrebno  i osam.

Zašto se metoda All on 6 ne koristi uvek za ugradnju implanata u bezuboj vilici, kada je to najbolje rešenje?

Ako se izuzme finansijski momenat,u gornjoj vilici se ugrađuju najčešće četiri implanta umesto šest implanata kada ispod sinusa nema dovoljno kosti za ugradnju implanata .U tom slučaju, mora se raditi sinus lift sa dodatakom veštačke kosti da bi se ugradila krajna dva implanta.

Kada ispod sinusa ima 5-6 milimetara kosti, radi se unutrašnji sinus lift. Borerom se  izbuši kost ispod sinusa, da do sluzokože sinusa ostane debljina kosti oko jedan milimetar. Zatim se posebnim instrumentom, blagim kucanjem, ovaj deo istanjene kosti odlomi i zajedno sa sluzokožom sinusa podigne u sinusnu šupljinu oko 2-3 milimetra. Posle toga se implant može ušrafiti bez povrede sinusne sluzokože.

Kad je kost ispod sinusa tanja od 5-6 milimetara radi se spoljni sinus lift.

Spoljni sinus lift se izvodi tako što se sa spoljne strane sinusa specijalnim svrdlom koje ne može povrediti sluzokožu sinusa napravi mali otvor na spoljnjem zidu sinusa.

Kroz taj otvor unese se veštačka kost koja se postavi oko implanta. Zatim se taj otvor prekrije membranom i preko njega se vrati sluzokoža. Kad se implanti osteointegrišu sa kosti, pravi se definitivni protetski rad. Do tada pacijenti, ako je moguće, mogu dobiti provizorni most ili provizornu protezu.

Pored finansijskog momenta pacijenti iz nedovoljne obaveštenosti i straha izbegavaju ovu metodu.  Veliki broj stomatologa izbegava je zbog nedovoljne obučenosti.

Dental Implant Expert je klinika koja uspešno stvara uslove da bi se mogla izvesti All on 6 metoda

Kada u donjoj vilici  iznad donjeviličnog živca nema dovoljne visine kosti, a ima širine, naš tim vrši  transpoziciju  (pomeranje) donjeviličnog živca iz njegovog kanala i ugradnja implanata se odvija kroz kanal živca do baze donje vilice. Kad implante ugradimo, živac vraćamo u kanal.

Ugradnja implanata All on 6 metodom

Pomeren donjevilični živac i implanti ugrađeni kroz kanal donjeviličnog živca

Izgled implanata u ustima - Ugradnja implanata All on 6 metodom

Izgled implanata u ustima

Ako u donjoj vilici postoji dovoljna visina kosti za ugradnju implanata, a kost je  široka samo tri milimetra,vršimo piezzo električnom tehnikom razdvajanje vilice kako bi se implant mogao ugraditi.

Ako u gornjoj vilici nema dovoljno kosti ni po visini ni po širini ,vršimo presađivanje kosti sa bedra, u opštoj anesteziji.

Transplantirani delovi kosti sa bedra pričvršćeni mini šrafovima u gornjoj vilici

Transplantirani delovi kosti sa bedra i pričvršćeni mini šrafovima u gornjoj vilici

Izgled ugrađenih implanata u ustima posle transplatacije kosti

Izgled ugrađenih implanata u ustima posle transplatacije kosti

U zavisnosti od situacije nekada  se odmah kroz transplantiranu kost ugrađuje implant i tako istovremeno učvršćuje kost na mestu gde je transplantirana.

Na ovaj način skraćujemo vreme čekanja na ugradnju implanata za nekoliko meseci i izbegavamo  hiruršku intervenciju više.

Ova hirurška intervencija spada u domen rada maksilofacijalnog hirurga. U Dental Implant Expert polikinici  izvode je  istovremeno  tim koji čine maksilofacijalni hirurg i dva oralna hirurga.Takvim načinom rada znatno skraćujemo dužinu operativnog zahvata.

Zbog svoje složenosti ovu zahtevnu hiruršku intervenciju izvode samo retki, visoko edukovani hirurški timovi.

Završni izgled mostova na implantima u gornjoj i donjoj vilici

Završni izgled mostova na implantima u gornjoj i donjoj vilici

Kako od bezube vilice do Dental Implant Expert poliklinike i fiksnog mosta od dvanaest zuba?

-Prvi korak, zakažite pregled +381 69 2200 400, orddentalimplantexpert@gmail.com

-Drugi korak- besplatne konsultacije

Na konsultacijama Vam na osnovu kompjuterske analize 3d snimka Vaših vilica detaljno i nedvosmisleno objasnimo šta je u Vašem slučaju najbolje uraditi , koliko  traje i koliko bi koštalo.

-Treći korak- u trećem koraku ugrađujemo implante i u zavisnosti od čvrstine kosti i želje pacijenta odmah pravimo provizorni most ili provizornu protezu koji se nose do osteointegracije implanata sa kosti.

-Četvrti korak- posle tri do šest meseci radi  se definitivni fiksni most, koji se šrafi na implantima.

Zašto  pacijenti biraju Dental Implant Expert i naš implantološki tim?

Imamo više od tri decenije iskustva u implantologiji.

  • Posedujemo višegodišnje internacionalno iskustvo, radili smo u Nemačkoj, Austriji i Engleskoj.
  • Ugradili smo više od 5500 implantata.
  • Lider našeg tima profesor dr Zoran Stajčić je poznati i priznati svetski implantolog. Napisao je značajnu knjigu o komplikacijama u implantologiji, koja je štampana na engleskom jeziku, a preveli su je i Kinezi na kineski jezik i štampali u velikom tiražu.
  • U našem timu rade tri implantologa. Pored profesora Zorana Stajčića, specijaliste oralne i maksilofacijalne hirurgije, tu su i dr Zvonko ostojić i dr Marko Rodić specijalisti oralne hirurgije.
  • Specijalizovani smo za rešavanje svih komplikacija na implantima.
  • Rutinski rešavamo sve nedostatke kosti u vilicama.
  • Po potrebi ugrađujemo implante i izvodimo ostale intervencije iz oblasti oralne i maksilofacijalne hirurgije u opštoj anesteziji.
  • Ugrađujemo samo implante vrhunskog kvaliteta, najpoznatijih firmi Nobel Biocare (Alpha Bio) i Straumann.
  • Jedini smo privatni centar koji ortodontsko hirurškim metodama otklanja najteže malformacije (nepravilnosti) kostiju vilica i zuba.
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Telegram
Print

Jedan odgovor

  1. Veoma sam iznenađena ovako detaljnim informacijama na vašem blogu. Stručnost i internacionalno iskustvo tima dodatno me motivišu da razmotrim Dental Implant Expert kliniku za potencijalne dentalne usluge.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian